Iyen még nem volt - itthon is lesz automata!

2014. február 18. postar

A praktikus megoldás hazánkba is eljutott, ugyanis a Magyar Postánál (itthon elsőként) csatasorba állnak a csomagautomaták. Ezeken a terminálokon keresztül bármikor, akár az éjszaka közepén is átvehetők lesznek megrendelt csomagjaink, vagy akár egy születésnapi küldemény, amit annyira várunk.

csomagautomata.jpg

Ha minden jól megy, vagyis áprilisig lezajlik az automaták tesztelése, elkezdhetjük őket használni. Utána pedig rövidesen (körülbelül júniusban) már feladni is lehetséges lesz a csomagunkat ilyen módon. Így megkímélve magunkat például a sorban állástól, de attól a bosszúságtól is, hogy 10 perccel elmúlt este hat vagy nyolc óra, mert nem tudtam korábban eljönni a munkahelyről vagy elfelejtettem…, és lecsúsztam a környéken még nyitva lévő postáról.

Ahogy már korábban is szóltunk róla, világszerte trend, hogy az elektronikus kommunikáció miatt csökken a levélforgalom, és ezt a postáknak valahogy pótolniuk kell, így leggyakrabban rámozdulnak egy szintén e-üzletág, vagyis az elektronikus kereskedelem bővülése miatt, a csomagszállításra. Tavaly a Magyar Posta megdöntötte a 2000-es évek eddigi rekordját, ugyanis 10,5 millió csomagot juttatott el a címzettekhez.

Benzinkúton lévő Posta Pontokon már eddig is volt lehetőség átvenni a csomagokat, 24 órában, de így további lehetőségek nyílnak a „bagoly és pacsirta típusú embereknek”, akik a szélső napszakokban intézik ügyeiket. Hogy a dolog népszerű, azt az is bizonyítja, hogy a csomagkézbesítés negyede már ilyen pontokra történt.

Budapesten egyelőre tíz, vidéken huszonöt helyen lesznek elérhetők ezek az automaták.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr605819511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása