Az én tanárom, az én hősöm

2018. szeptember 28. MagyarPosta

Biztos mindenkinek van iskolás korából olyan élménye, amely az egyik tanárát a legjobbá teszi. Felnőttként is sokszor idézünk tőlük, a nevelőktől hallott életbölcsességeket tovább is adjuk családunknak, ismerőseinknek.

A Fülöp-szigeteken nemzeti tanárok hónapja zajlik: egész hónapban a nevelőket ünneplik. A posta My Teacher, My Hero (Az én tanárom, az én hősöm) elnevezéssel bélyeget bocsátott ki a napokban. A bélyeget Rodine Teodoro készítette, amely egy tanárnőt ábrázol, aki türelmesen vezeti és tanítja a kisdiákot egy szebb jövő fényében. A kibocsátásnak az is célja volt, hogy a felhívja a figyelmet a tanítás értékére, és a tanárok fontosságára.

fulop.jpg

 

Salamat po teacher elnevezéssel versenyt is indított a Fülöp-szigeteki posta. A Salamat Po azt jelenti filippínó nyelven, hogy köszönöm. A feladat, hogy az általános és középiskolás diákok kézzel írott levélben tudassák tanáraikkal, hogy mennyire hálásak nekik, ezzel is jelezvén, hogy fontosnak tartják őket. A szervezők bíznak abban, hogy a diákok kedvet kapnak a további levélíráshoz is, akik az esetek nagy részében szívesebben használnak a modern kommunikációs csatornákat, okostelefonokat és közösségi médiát.

„Ezekkel a levelekkel és bélyegekkel figyelmet szentelünk szeretett és keményen dolgozó tanárainknak, akik fontos szerepet töltenek be jövő diákjainak formálásban, vezetik és gondoskodnak róluk.” mondta Joel Otarra, postaügyi miniszter.

Forrás: findyourstampsvalue.com

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr314268893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása