A jövőnek címezve

2017. szeptember 11. postas_nick

Ez az idei emlékév szlogenje: sokféle programmal, eseménnyel készült a Magyar Posta, hogy együtt ünnepeljen ügyfeleivel.  magyar_posta_150_logo_fb.png

A posta múltjába, jelenébe és jövőjébe is bepillantást nyerhettek a résztvevők a Benczúr Házban május 4-én megrendezett ünnepségen, amellyel kezdetét vette a jubileumi emlékév programsorozata: idén ünnepli ugyanis fennállásának 150. évfordulóját a Magyar Posta. Az eseménydús napon a többi között megnyílt egy időszakos és egy vándorkiállítás, új bélyegek kerültek forgalomba, valamint elindult a postás kerékpáros staféta is. 

A Magyar Posta Zrt. jogelődje 1867. május 1-jén jött létre Magyar Királyi Posta néven az osztrák–magyar kiegyezésnek köszönhetően, s a közös keretek fenntartása mellett önálló, nemzeti közintézményként kezdte meg működését. Erre a jeles évfordulóra a vállalat egész éves programsorozattal emlékezik. A Benczúr Házban tartott nyitóünnepségen beszédet mondott Bártfai-Mager Andrea, a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos és Illés Zoltán, a Posta elnök-vezérigazgatója.

Ünnepélyesen forgalomba bocsátották a Postatörténet 2017 elnevezésű bélyegsorozatot, amelyen a postai szolgáltatásokhoz kapcsolódó jellegzetes vagy különleges tárgyak láthatóak, valamint a 150 éves a Magyar Posta nevű, hatcímletű, az elmúlt másfél évszázad tipikus szállítójárműveit bemutató alkalmi bélyegkisívet, majd közösen időkapszulát helyeztek el a ház udvarán, amelyben a többi között A posta jövője pályázatra érkezett gyerekrajzok másolata, a jubileumra megjelent bélyegek és a vállalat jelenlegi szolgáltatásait bemutató anyag kapott helyet.postatortenet_sor.jpg

150evesmp_kisiv_big.jpg

Két időszaki kiállítás is megnyílt ezen a napon. A Történelmet kézbesítünk! címet viselő utazó tárlatot egy napjainkban használt teherautóban rendezték be, amely a következő hónapokban bejárja az országot. A Postamúzeum 150 év – 150 tárgy című kiállítása pedig posta elmúlt 150 éves fejlődését mutatja be. A Benczúr Ház elől rajtolt el az országos kerékpártúra is: a határ mentén, 14 megye több száz települését érintve 1800 kilométert tesznek meg a részt vevő postások nagyjából 50 kilométeres távokban, 150 nap alatt. A túra során bárki csatlakozhat kedve szerint a lelkes postás csapathoz, részleteket és a jelentkezés feltételeit ide kattintva olvashattok!

A Benczúr Házban a megújult szabadtéri színpad ezen a nyáron igazán pazar kikapcsolódást kínál a Benczúr Kerti Esték rendezvénysorozatával. A programok a jubileumi rendezvényekhez kapcsolódnak.

A jubileumi emlékév programsorozata folyamatosan új elemekkel, eseményekkel bővül, így érdemes figyelemmel követni a https://www.posta.hu/posta150 honlapot!

Kapcsolódó bejegyzések:

Jubileumi rajzpályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr9912551185
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása