Az építészet legjava bélyegen

2017. július 20. postas_nick

Építészetrajongóknak kötelező: 10 ikonikus angliai épület került a Royal Mail idei bélyegére! Lássuk a legmenőbbeket!   landmark-buildings-hero-image-600x287.png

Korábban is írtunk már építészeti témájú bélyegekről, vagy postai relevanciájú épületekről műemlék-posta sorozatunkban, de a Royal Mailnek köszönhetően most egy sorozaton láthatunk együtt 10 fontos és ikonikus, brit "landmark" épületet, vagyis figyelemreméltó, úttörő építészeti remeket.

A 10 bélyeggel Skóciától Walesen át egészen Birminghamig kalandozhatunk, felelevenítve a brit építészet elmúlt 20 évét. A bélyegeken szerepel a világ legtökéletesebbnek tervezett könyvtára Birminghamben; a fluid alakja miatt már eleve mozgékonyságot sugárzó London Aquatics Centre; az armadilló alakú rendezvényközpont Glasgow-ban; a skót parlament épülete Edinburghban; a Giant's Causeway Látogatóközpont Észak-Írországban; a National Assembly for Wales impozáns épülete Cardiffban; Anglia gigantikus botanikus kertje, az Eden Project; az Everyman Theatre Liverpoolban; a manchesteri Imperial War Museum vagy a londoni Switch House, Tate Modern múzeumépület.

 A GBH nevű tervezőcsapat által megálmodott, kivitelezett bélyegek július 13-tól kaphatók

landmark-buildings-set-large.jpg

Forrás: Royal Mail

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr912577201
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása