JUBILEUMI RAJZPÁLYÁZAT

2017. április 07. postas_nick

150 éves idén a Magyar Posta. Rajzoljátok le, hogyan képzelitek a jövő postáját! Beküldési határidő: 2017. április 20.minipolisz.jpg

Tudtátok, hogy az első postások között mészárosok is voltak? És azt, hogy a lovasküldöncök vagy a postakocsi különféle kürtjelekkel jelezték az érkezésüket? Vagy, hogy egy tengerentúlra küldött levél akár hetekig is úton volt, mire célba ért?

Ugye milyen távolinak tűnik mindez? Pedig alig harminc éve az egymástól messze élők csak levélben, esetleg telefonon tudták tartani a kapcsolatot egymással. Nem volt még internet vagy e-mail, s főleg nem közösségi média. Akkor még nagyon nehéz volt elképzelni, hogy vajon miként fog zajlani az egymás közötti kommunikáció 2017-ben.

Idén 150 éves a Magyar Posta, s az elmúlt másfél évszázadban rengeteget változott a posta világa. Ebből az alkalomból elgondolkodtunk azon, hogy vajon milyen lesz a jövő postája? Ti meg tudjátok jósolni, hogyan fognak kommunikálni az emberek egymással 30 vagy akár 50 év múlva?

Ha van ötletetek: rajzoljátok le, hogy szerintetek milyen lesz a jövő postája vagy hogyan dolgozik majd a jövő postása! Mutassátok be gondolataitokat színesen, kreatívan, ügyesen, hogy mindenki megértse! A rajzot bármilyen technikával elkészíthetitek A/4-es méretben, a hátoldalára írjátok rá neveteket és életkorotokat. Egy pályázó legfeljebb 3 darab pályamunkát nyújthat be.

A DÍJAZÁS

A beérkező pályaműveket három korcsoportban díjazzuk.

  • 1. korcsoport: 4-6 éves korig
  • 2. korcsoport: 7-9 éves korig
  • 3. korcsoport: 10-12 éves korig

A pályaművek beküldési határideje: 2017. április 20.

A Postakürt Alapítvány támogatásával.

A pályázat részleteiről bővebben itt olvashatsz! 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr6612408009
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása