Interaktív bélyegek Svájcból

2017. március 21. postas_nick

Életre kelnek a bélyegek a Svájci Posta új bélyegein, csak egy okostelefonra töltött ingyenes applikáció szükséges hozzá.

briefmarken-scan-en.jpg

A Svájci Posta új, interaktív bélyegeivel a klasszikus és a digitális bélyegek közti kapcsolat kialakítását tűzte ki célul. A bélyegek, mint eddig is, apró remekművek formájában jelennek meg az ügyfelek, gyűjtők számára. Ugyanakkor minden bélyeg multimédiás elemeket is tartalmaz: a bélyegtéma életre kel az okostelefonra tölthető ingyenes applikáció segítségével. A kiegészítő információk szöveg, kép, hang vagy videó formájában jelennek meg. továbbá a beszkennelt bélyegek közvetlenül az okostelefonról is megrendelhetők.

A nemrég megjelent, ú jgenerációs bélyegeken például állatkölykök láthatók: a kis medve, farkas, hiúz és vidra kedves képe már egyébként is mosolyt csal a szemlélő arcára, azonban ha okostelefon segítségével beolvassuk a bélyeget: szórakoztató videók segítenek az állatok jobb megismerésében. A bélyegeket a berni Simon Hofer grafikusművész tervezte.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a svájci Posta hasonló újítást vezet be: legutóbbi karácsonyi bélyege is videóanimációkat rejtegetett, amelyeket beszkennelés után csodálhattak meg a bélyegkedvelők vagy a karácsonyi képeslap címzettjei.

Forrás és fotók: www.post.ch

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr10012334167
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása