Postás csoportjátékok

2016. november 01. postas_nick

Ha kint rossz az idő, ezek a csoportjátékok biztosan tetszeni fognak a gyerekeknek. Főleg, ha szeretnek postást játszani. chalkboard-1264200_1280_2.jpg

Postást játszani nem csak egyedül lehet. Ha nemcsak a postás táska viselete és az egyenruha felöltése a cél, és van kinek kézbesíteni, s van kitől felvenni a csomagot, levelet, üzenetet: hamar kisebb-nagyobb csapatjáték kerekedhet belőle. Erre többféle játék is létezik, most egy csokorra valót gyűjtöttünk össze, hogy a lurkóknak arra az esetre is jópofa játékokkal kedveskedhessenek a szülők, amikor kint már szeles vagy zimankós az idő, s épp nem alkalmas kinti időtöltésre.

KISPOSTÁS

A gyerekek helyet foglalnak körben vagy egy sorban a szobában. A kijelölt játékos vagy a játékvezető kitalál egy szót vagy mondatot, amit egyszer a mellette ülő gyerek fülébe súg. Mindenkinek tovább kell adnia súgva a mellette ülő játékosnak azt, amit hallott, ez így megy a sor végén ülő gyermekig. Végül az utolsó helyen ülő játékos hangosan elmondja azt a mondatot, amit hallott. Ha ügyesen dolgoztak a kispostások, akkor ez megegyezik az eredeti mondattal. Lehet nehezíteni a játékot azzal, hogy bonyolódnak a mondatok.

Ugyanígy mozdulatokat is tovább lehet adni.
toddlers-303904_1280.png

LEVÉLKÜLDŐS - POSTÁS - JÁTÉK

A gyerekek körben állnak, s fogják egymás kezét. Egy játékos beáll a kör közepére. Az, aki elindítja a játékot, azt mondja: „Küldöm a levelem X-nek”, és megszorítja valamelyik mellette álló gyerek kezét. Az továbbadja a szorítást, és így tovább, míg a fogadóhoz nem ér a mozdulat. Ha sikeresen célba ért az üzenet: a címzett annyit mond: „Megkaptam”. Ezután a fogadó X újabb üzenetet indít. A középen álló ember feladata elcsípni az üzenetet útközben. Ha a középső játékos elkapja az üzenetet a címzett és a feladó között, választhat, hogy A-val vagy B-vel cserél helyett, beáll körbe, és ő indít új üzenetet. A játéknak nincs időkorlátja, addig játszhatjuk, amíg tetszik. A levelet nem kell azonnal „továbbítani”, meg lehet várni a megfelelő pillanatot. Nehezítés: a levélküldés iránya fordulhat, változhat is menet közben.

Korábban is írtunk hasonló postás szerepjátékokról, itt olvashatod a játéktippeket!

Forrás: Zalai Iskola, Zsúrjátékok

Fotók: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr8311921065
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása