Karácsonyfa vörös rákokból

2015. december 17. postar

Nem mindennapi látvánnyal örvendezteti meg az ausztrál Karácsony-szigeteki ünnepi alkalmi bélyeg az érdeklődőket idén.

karacsony_szigetek.jpg

Óhatatlanul mosolyt csalnak az ember arcára a karácsonyfa formára egymásra mászó vörös rákocskák, amelyek a szigetek jellemző élőlényei.

Az akrobata rákok ráadásul igazán nem télies környezetben, éppen egy Mikulás-sapkát viselő teknős hátán kelnek át a folyón egy vízesés alatt. Persze egy hóemberszerű alkotás sem maradhat ki a humoros sorból, trópusi megvalósításban, teknőssel, fregattmadárral, rákkal. A Karácsony-szigetek 1958 óta Ausztrália felségterülete, de bélyegeiket csak 1993 óta adja ki az ausztrál posta.

Ugyanígy humort igyekezett csempészni az ünnepbe a kanadai posta, akik szintén tipikus állatfajtáikat jelenítik meg a karácsonyi bélyegsoron, téli gúnyába öltöztetve. Így sapka, sál kerül a jegesmedvére, a jávorszarvasra és a vidrát is felöltöztették. A ruhadarabok ráadásul „kilógnak” a bélyegből, térbeli hatást keltve.

karacsony_canada.jpg

Hollandia és Magyarország is állatos képekkel ünnepel.

kari_belyeg_terv.png

A holland posta üzenete a bélyegekkel az együttlét fontosságára hívja fel a figyelmet, ahol állatok találkoznak egymással, vagy játszanak emberekkel. A bélyegek ünnepélyes, télies hangulatát a hópelyhek, csillagok festik alá.

karacsony_holland.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr418172208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása