Hogyan készítsünk egyedi ünnepi üdvözletet?

2015. december 04. postar

Még éppen van időnk egy kicsit közösen kézműveskedni karácsony előtt, hogy igazán szép és egyedi ünnepi üdvözlőlapot küldhessünk azoknak, akik valamiért fontosak számunkra az évnek ebben a szakaszában. Így akinek küldjük, nemcsak annak örülhet, hogy gondolunk rá, hanem annak is, hogy egy egyedi, saját készítésű kártyával lepjük meg.

1_3.jpg

A legkisebbeket is bevonhatjuk a közös alkotásba, hiszen egészen egyszerű fogásokkal készíthetünk igazán szép kártyákat. A közös tevékenykedéssel így Mikulás környékén biztosan külön örömet szerzünk a gyerekeknek is.
Lássunk néhány példát: egy sematikus, vonalakból álló karácsonyfát feldobhatunk a színes ujjacska nyomokkal, amelyek szó szerint tökéletesen személyre szabottá teszik a kártyát, például a távol lakó nagyszülőknek.

ujjnyomok.jpg

Néhány maradék anyagból háromszögeket vághatunk, egy egészen színes, változatos tapintású karácsonyfa „erdőt” alakítva ki belőlük. Csak egy-egy fényes csillagmatrica vagy aranyos, ezüstös tollal rajzolt csúcsdísz kell a tetejére, hogy valóban ünnepi legyen az alkotás.

anyag_1.jpg

Ugyanígy használhatunk anyagokat kis csomagok ragasztásához is.

gombok_1.jpg

Gombokból is igen szép díszeket kreálhatunk, néhány rajzos kiegészítéssel.

A csillogás, az arany, az ezüst színek természetes részei az ünnepnek, így némi csillogó festék vagy csillám felhasználásával, amihez csak meg kell rajzolni az alapot, amit ki szeretnénk tölteni. Jól beragasztózni a formát, hogy tapadjon, igazán eredetit alkothatunk.

renszarvas_1.jpg

Persze lehet csak arannyal körbehúzni a boríték széleit, hogy ünnepibb legyen a megjelenése vagy éppen rajzolni, rápecsételni a karácsonyi motívumokat.

boritek_1.jpg

A borítékokat pedig meghajtogathatjuk akár strapabíróbb karácsonyi csomagolópapírból is.

Forrás: BuzzFeed

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr918138390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása