Bélyegen a legkisebb trónörökösök

2015. október 16. postar

Bár pontosan még nem tudjuk, hogy mikor kerülnek ők az uralkodói trónra, bélyeget már szentelnek nekik a jövendő alattvalók. A legkisebb trónörökösökről van szó.

amalia.jpg

Spanyolországban most először adnak ki bélyeget a tízéves Eleonóra trónörökös-nőről, aki egyben Asztúria Hercegnője. (Nyitókép) A megjelenés apropóját pedig az adja, hogy október 23-án Oviedóban átadják a spanyol Nobel-díjként emlegetett Asztúria Hercegnője-díjat. Idén díjazott lesz többek között Francis Ford Coppola, amerikai filmrendező, de a Wikipedia is.

gyorgy.jpg

A legkisebb brit trónörökös, aki az öröklési sorban jelenleg a harmadik, szintén szerepelt már számos bélyegen, hiszen a kis György, Cambridge hercegének születése tiszteletére (a teljesség igénye nélkül) a kanadai, az új-zélandi, a gibraltári posta, sőt Guyana is adott ki bélyeget. A brit bélyegen maga a kis herceg csak a gyűjtőknek szánt, korlátozott számban megjelenő bélyegtartó borítóján szerepelt. A keresztelő tiszteletére is készült külön bélyeg, amelyen a szülők esküvői képei kaptak helyet.

 A holland trónörökös-nő, Amália hercegnő is szerepelt már, testvéreivel együtt jótékonysági bélyegen, amely azért is igazán különleges, mert a fotókat, amelyek alapján készültek, maga az azóta trónra lépett (az elkészítés időpontjában még herceg) Vilmos Sándor készítette.

holland2.jpg
A kis hercegnőt egyébként már születésekor is megörökítették bélyegen.

holland1.jpg

Természetesen nem csak a legfiatalabbak kerülnek bélyegre, hiszen Vilmos herceg és Károly herceg is rendszeres szereplője a filatéliának. Ahogy a jelenleg uralkodó spanyol király, VI. Fülöp épp 9 éves volt, amikor 1977-ben megjelent az első arcképével ellátott bélyeg.

vilmos.jpg

Az uralkodó családok kedvelt és rendszeres szereplői ünnepi bélyegkiadványoknak, bélyegsoroknak, ahogy már mi is írtunk II. Erzsébet uralkodásának évfordulójára készült ünnepi bélyegről, és ahogy a "nép hercegnője" Diana walesi hercegnő sem maradhatott ki a sorból. 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr937973625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása