II. Erzsébet – uralkodói rekord bélyegen is

2015. szeptember 08. postar

Szeptember 9-én hozza forgalomba a Guernsey Posta az ünnepi bélyeget II. Erzsébetről, aki szerdától a legrégebben trónon lévő brit uralkodó, és ezzel egy időben a világon ő a legrégebben uralkodó királynő. ii_erzsebet.jpg

A bélyeg korlátozott számban lesz kapható, mindössze 350-et adnak ki belőle, az értéke 10 font (vagyis körülbelül 4300 forint). A különleges ünnepi mappában öt bélyeg, és egy gyémántjubileumi 20 fontos bankjegy található. A bélyeg egy 2010-ben, Torontóban elkészített fotó alapján készült. 

Szeptember 9-én II. Erzsébet megelőzi Viktória királynőt, aki 63 évet és hét hónapot uralkodott.

A királynő persze nem először szerepel bélyegen. A gyémántjubileum például alkalmat adott a Man-szigeti postának is arra, hogy megemlékezzen uralkodása legfontosabb pillanatairól még júniusban. A nyolc bélyegből álló sorban olyan események szerepelnek, mint a koronázás, az ezüst, arany és gyémánt évforduló vagy a parlament megnyitása.

ii_erzsebet_alkalmak.jpgA jubileum tiszteletére a kanadai és az új-guineai posta is adott ki bélyeget, utóbbin a királyi család más tagjai is szerepeltek. 

Mindemellett ne felejtsük el, hogy a Royal Mail bélyegein is a királynő arcképe látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr737770712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása