Kristálycsillogás bélyegen

2015. október 03. postar

Bár az embernek a Swarovski kristályokról nem automatikusan a kantáros tiroli nadrág és bélyeg páros jut eszébe, az osztrák posta azonban mégis ezt a három dolgot „házasította” össze egy bélyegképen. Nem véletlen, hogy a frissen kiadott bélyegre komoly érdeklődést mutatnak a gyűjtők.

kristaly.jpg

Érdemes az egészen apró részleteket is megfigyelni, hiszen a bőrnadrágon egy másik igazi alpesi ritkaság, a havasi gyopár is megtalálható. Noha a Swarovski nem is népviselet és nem is védett növény, de 120 éve működő, igazi tiroli eredetű vállalkozás. Így a bélyegen minden külön-külön, és együtt pedig pláne, jelképe az osztrák Alpoknak.

Maga Ferenc József is rendszeresen hordta a „lederhosent”, amikor vadászni járt. A nadrág általában szarvasbőrből készült, ha nem havasi gyopár, akkor tölgylevél is díszíthette. A gombok azonban általában nem Swarovski kristályokból, hanem kosnak a szarvából készültek.

A bélyeg pedig nem egyszerű képe a ruhadarabnak, hanem egy igazi művészi alkotás, valódi, minőségi bőrből van a nadrág, és igazi kristályok csillognak rajta.

A Swarovski nem először jelenik meg bélyegen. 2004-ben kifejezetten a cégről való megemlékezés apropóján készült bélyeg, amelybe több kristályt is applikáltak, a cég jelképével, a hattyúval együtt. A thai királyi pár 60. házassági évfordulóját ünneplő bélyegekbe is használták kellően elegáns díszítő szerepben. A 2008-as UEFA bajnokság megnyitójára is megjelent egy kristályos bélyeg. A 2006-os osztrák és hongkongi közös tűzijátékos bélyegképbe kristálydarabkákat illesztettek, hogy visszaadják a tűzijáték színes varázslatát. A különböző kultúrákban közös kapcsolódási pontként, közös kulturális élményként találta meg a látványos fényjátékot, amellyel a világ minden táján tudnak ünnepelni az emberek.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr717877758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása