Borítékkészítés saját kezűleg

2015. július 10. postar

Ha az embernek levelet küldeni támad kedve, mondjuk valamilyen alkalomra egy kedves ismerősnek, barátnak vagy családtagnak: még egyedibbé varázsolhatjuk a küldeményt, ha magunk készítünk hozzá borítékot is. Manapság úgysem nagy divat levelezni, így annál személyesebb a dolog, minél több saját erőfeszítést teszünk azért, hogy ilyen üzenetet küldjünk. Ezt alighanem a címzett is értékelni fogja.

szep.jpg

S most jöjjenek a technikai részletek! Szerencsére az interneten bővel találunk ötleteket és praktikákat a házi borítékkészítéshez.

Az első és legfontosabb alapanyag a szép papír. A meghajtogatás és a ragasztás igazán nem bonyolult. Egyedivé varázsolhatjuk már azzal is, hogy a címzett érdeklődéséhez közelálló a papír „témája”. Például térkép, régi könyvlapok vagy egy újság.

Sablon alapján is ki lehet vágni a formát, ha nagyon precízek és profik akarunk lenni. Ahogy a videóban alább látható, néhány mozdulattal még mutatós bélést is készíthetünk bele.

 

Mindez akár 10 másodperc alatt is megvalósítható, ha sietnünk kell. A videóból kiderül, hogyan:

Persze bevethetünk mindenféle trükköt, így például szív alakból is hajtogathatunk borítékot, amely kibontva adja ki a meglepetés formát.

sziv.jpg

Praktikus ötlet, hogy készíthetjük olyan kétoldalú papírból is a borítékot, ahol csak az egyik oldal mintás, az lesz a boríték külseje, a belső egyszínű részt pedig felhasználhatjuk írásra, így a borítékunk egyben a levélpapír is. 

A további díszítéshez használhatunk ízlés szerint matricákat, gombokat, színes tollakat is.

A képek forrása: https://www.pinterest.com/susi1662/diy-envelopes-boxes/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr757613400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása