Gyorsabb és olcsóbb a csekkbefizetés

2015. június 24. postas_nick

Amióta a Magyar Posta kötelezővé tette a teljes megszemélyesítésű, gépi kitöltésű csekkeken a postai QR-kód feltüntetését: tényleg időt és energiát spórolhatunk meg magunknak. Kényelmesen, kedvenc fotelünkben ülve is elintézhetjük a csekkbefizetési teendőket, csupán okostelefonunkat és az arra letöltött iCsekk alkalmazást kell segítségül hívnunk ehhez.

qr_kod_1.jpg

Korábban már részletesen írtunk a csekkbefizetés új módjáról, amelynek népszerűsége rohamos léptekkel nő, amelynek fő oka elsősorban az lehet, hogy mostantól nem vagyunk nyitva tartási időhöz vagy helyhez kötve. 2015 év eleje óta több mint 110 000 csekket fizettek be a QR-kódot kezelő iCsekk alkalmazáson keresztül több mint 1,1 milliárd forint értékben.

A QR-kód beolvasással feladott csekkek többségét egyébként munkaidőn kívül és munkaszüneti napon egyenlítik ki, a nap minden órájában történt már befizetés. Ezzel a mobilos QR alapú csekkbefizetés hasonlóan népszerű, mint a Magyar Posta csekkbefizető automatái, amelyeket viszont elsősorban 8-19 óra között használnak az ügyfelek.

Az alkalmazás használatáról és a fizetési tudnivalókról egy kisfilm is készült, ami itt megtekinthető:

A csekkbefizetés divatja évtizedek óta rendíthetetlen, a sárga csekk például 1995 óta forgalomban van. A csekkcsalád történetéről – a sárga csekktől egészen a csekk QR-ig – nemrég kisfilm is készült, nézzétek meg ti is! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr427570386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása