Fizessen be sorállás nélkül!

2014. december 24. postar

Még egy lehetőség, hogy elkerüljük a kígyózó sorokat, lerövidüljön az ügyintézési idő. A számos egyéb automatizálódó, egyszerűsödő kényelmi szolgáltatás mellett a Posta bevezeti a csekkbefizető automatákat is, jövő év elejétől. Így, ha nem okostelefonon akarunk befizetni, akkor megtehetjük akár automatán keresztül is.

csekkautomata.jpg

Találkozhatunk majd velük bevásárlóközpontokban, a nagyobb postákon, de nagyobb közlekedési csomópontokban is. Egyelőre Budapesten és környékén, valamint a nagyobb városokban. Januárban derül fény a 20 helyszínre, ahol használhatjuk a csekkbefizető automatát, a bevezetés szakaszában.

Az automata azért jelenthet könnyebbséget, mert amellett, hogy a sorbanállást elkerülhetjük, bármikor igénybe vehető. Ha úgy adódik, akár késő este vagy éjszaka is befizethetem a csekkjeimet. Ha a fejlesztés pozitív fogadtatásra talál, akkor akár 100-150 (vagy akár 500) ilyen automata is benépesítheti a városokat a szolgáltatás könnyebb elérhetősége érdekében.

A csekkbefizető automaták egyelőre a gépi csekkeket tudják olvasni, és kártyával kell őket kiegyenlíteni. A kártyás fizetés itt vásárlásnak minősül, így a kártyahasználat ingyenes. (A postaablakokkal ellentétben, ahol most még készpénzfelvételnek számít a tranzakció. Ebben a tekintetben is hamarosan változás jön, egyébként!) A közeli jövőben aztán a gépet képessé akarják tenni arra is, hogy kézzel írt csekkeket is be tudjon olvasni, a távolabbi jövőben pedig majd akár készpénzzel is lehet majd fizetni.

A gép beolvassa az adatokat, a kártyáról kiegyenlítjük az összeget, majd a tranzakcióról bizonylatot kapunk. Összesen öt csekket, maximum 290 ezer forint értékben lehet az automatán keresztül befizetni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr807008621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása