Csomagot – automatából!

2014. május 26. postar

Átvétel 0-24, sorban állás nélkül. Ez a legnagyobb előnye a Magyar Posta által most üzembe helyezett csomagautomatáknak. Akár munkaidő után vagy egyébként a posta nyitvatartási idején kívül is át lehet venni a csomagot, és nem kell otthon várni a postást vagy kitalálni, hogy ki vegye át helyettünk a küldeményt.

csomagautomata2.jpg

A fővárosban 8, vidéken 18 helyen lehet mostantól automatából átvenni a csomagot. Csak egy telefonszám és kód kell hozzá. Ha minden jól megy, ez a szám 35-re bővül, és júliustól már nem csak az előre kifizetett, hanem az utánvétes csomagokat is át lehet majd venni, sőt feladásra is lehetőség lesz POS terminálok segítségével.

De nézzük, hogy is néz ki a csomag útja a feladástól az átvételig az automatából. Hasznos gyakorlati útmutató!

Európában a legtöbb posta ebbe az irányba indult el, hogy a levélforgalom csökkenését a csomagszállításban megnövekedett igények kielégítésével igyekeznek pótolni. Magyarországon is ez a cél, hogy a megnövekedett webáruház forgalmat, és az ennek következtében megnövekedett csomagforgalmat a Posta minél nagyobb mértékben ki tudja szolgálni. Tavaly 11.5 millió csomag jutott el a címzettekhez a postán keresztül, ami rekord mennyiség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr856180161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása