A világ legkisebb postahivatala

2014. április 10. postar

A címért több „jelentkező” is verseng, nehéz egyértelműen megítélni a valódi győztest. Szerintetek? Alapvetően talán az épület mérete lehet a döntő, egészen biztos, hogy a személyzet maximum egy fős lehet.

ochopee hivatal.jpg

Az egyik mindenképpen esélyes pályázó a floridai ochopee-i postahivatal, ami az Egyesült Államokban egyértelműen a legkisebb posta a 41-es út mellett. Mindössze 6 négyzetméter. A kis postát esetleg akár esőbeállónak is lehetne nézni, valójában egy közeli farm raktára volt eredetileg, ahol az öntözőcsöveket tárolták. 1953-ban alakították postahivatallá, amikor az igazi posta leégett. Azóta működik, és elsősorban a környékbeli őslakosságot szolgálja ki, rendszeresen mindössze hárman veszik itt fel a postájukat.

ochopee bélyegző.jpg

De hírneve miatt turistabuszok annál gyakrabban látogatják, és el sem hiszik, hogy tényleg működő postáról van szó, ahol van is egy állandó alkalmazott. Magában a helységben mindössze a postáshölgy és egy ügyfél fér el. Az átutazók azon kívül, hogy elálmélkodnak a mini postaépületen, örömmel gyűjtik be souvenirnek az eredeti ochopee-i bélyegzőt.

Cromarty.jpg

Egy brit postahivatal is egészen biztosan pályázhat a címre, Cromarty-ból. Bár a kis, szintén majdnem szerszámosbódénak beillő épület nem működik folyamatosan, csak egy héten kétszer nyit ki.

skót2.jpg

Skóciában egyenesen számháború tört ki két üzemeltető között, hogy vajon melyiküké is a legkisebb faépület. Margaret McDowell egy 8 négyzetméteres postát működtet, Esther Braueré azonban mindössze 4.8 négyzetméter, így a döntés, pusztán a méret alapján nem tűnik nehéznek. Esther éppen 60 éve dolgozik már a postánál.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr525996919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása