Selfie-képeslap és bélyeg

2015. november 03. postar

Amikor külföldre utazunk, még mindig küldünk képeslapot a családnak és a külföldi barátoknak, mert tőlük is mindig kapunk. Ez valahogy rituálé lett, és a képeslapok segítségével egy kicsit bejárjuk együtt is a világot. A lapok ott vannak a fiókban összegyűjtve, rajtuk az időnként egzotikus bélyegekkel és néhány kedves, baráti sorral. Nem is igazán a szöveg fontos, hiszen van alkalmunk másként is kommunikálni, fotókat is küldeni akár egy gombnyomással az utazásról. A lényeg magában a gesztusban rejlik. Azonban ma már utazások alkalmával akár arra is van lehetőség, hogy ne a standokról válogassunk, hanem tökéletesen egyedi küldeményeket is létrehozhatunk.

kanada_szelfi.jpg

A cseh posta közölte, hogy az online képeslap applikációjukat már több mint 20 ezren töltötték le. Nem kell mást tenniük a felhasználóknak, mint saját fotójukat illeszteni az alkalmazásba, meghatározni az elő- és hátoldalt, kiválasztani a betűtípust, akár 10 címzettet is megadni és elküldeni a képet. A posta kinyomtatja és a kifizetés utáni munkanapon kézbesíti is a címzetteknek.

A Magyar Posta idén például a Sziget Fesztivál ideje alatt kínált egyedi képeslapokat és bélyegeket az ott tartózkodó látogatóknak. 

Az Egyesült Államokban és Kanadában is kínál a posta hasonló lehetőséget, azaz saját képekkel készíthető üdvözlőlapot, képeslapot vagy akár bélyeget is. Az ünnepek közeledtével ezek a szolgáltatások különösen aktuálisak lehetnek, hiszen még mindig ezekben az időszakokban küldjük a legtöbb képeslapot, ami így személyre szabottan kisebb ajándékkal is felér. Ilyen kis meglepetést egyébként itthon is készíthetünk, hiszen a Magyar Posta is kínál személyes bélyeget, tetszőleges alkalomra, legyen szó akár születésről, ballagásról vagy éppen karácsonyról, amelyhez saját fotónkat tölthetjük fel. 

szuletesbelyeg.jpg

De ha nem applikációt töltünk le vagy nem vagyunk éppen online: vannak városok, ahol már kis automatákban készíthetjük el egyedi képeslapjainkat, például úgy, hogy mondjuk befényképezzük magunkat valamelyik közeli nevezetesség elé. Aztán pedig már nyomtathatjuk és postázhatjuk is a lapot.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr428047494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása