Rockbandák bélyegen

2015. május 08. postar

Nemzetközi hírűvé vált finn rockegyüttesek kapnak helyet a Finn Posta ősszel kibocsátandó bélyegein.

rock_finn.jpg

Szám szerint hat banda láthatja viszont magát a bélyegsoron. Olyanok szerepelnek rajta, mint a Hanoi Rocks, a Rasmus, a HIM, az Apocalyptica, a Children Of Bodom és a Nightwish.

A grafikusművész Klaus Welp úgy tervezte meg az ívet, úgy állította össze a bélyegképeket, hogy az egész összhatásában olyan legyen, mint egy igazi együttesposzter, amely színeivel, figuráival azonnal felkelti a figyelmet. A háttér pedig autentikus „firkált” fal.

A heavy metal és a rock jelenleg is népszerű zenei vonulatok Finnországban. Itt van az egy főre jutó legtöbb heavy metal banda, 54 ezer jut százezer lakosra (!).

Az egyedi látásmódok idén is meghatározzák a finn posta bélyegkiadásait, így például lesznek álomszerű képek vagy sematikus városkép, szinte gyermeki rajzokkal egy elképzelt kisvárosról, ahol szinte utópisztikus idillben élnek együtt emberek és állatok. A játék kedvéért a bélyegek mindegyikén van kisház, így saját kisvárost alakíthat ki belőlük a lelkes bélyeggyűjtő vagy felhasználó.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr217429908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása