Norvégiában hamarosan robot viszi ki a leveleket

2018. november 05. MagyarPosta

Egy világban, ahol már az e-mailek és csevegő alkalmazások a mindennapos kapcsolattartási forma, egy kézzel írt levél könnyen tűnhet múltszázadinak. Hallottunk már légipostáról, mozgó (vasúti) postáról, vízipostáról, drón által kézbesített küldeményekről, és próbálkozásokat robotpostással! Ez utóbbi megoldást próbálják ki Norvégiában.

tn_acd3058.jpg

A norvég posta és a Buddy Mobility startup közösen teszteli a robotpostást. A robotok egy nagy négykerekű dobozhoz hasonlítanak, amelyek 6 km/órával közlekednek. Az elektromos járművek egy töltéssel 40 km-t tesznek meg, utána töltés szükséges, amely általában 4 óráig tart. A robotpostás akár 100 címzettnek is kiviszi a küldeményt egy nap alatt. A robot az érkezés előtt egy applikáción keresztül üzen az ügyfélnek, hogy a közelben van, jöjjön a küldeményéért.

Miután az összes csomagot, levelet kézbesítette, visszatér a postára, ahol feltöltik és megpakolják a következő adag küldeménnyel.

A robotok jelenleg tesztfázisban működnek Kongsberg lakóövezetében.

Forrás: digitaltrends.com és kyburz-switzerland.ch

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr2714354639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása