A Gyűrűk Ura bélyegeken

2017. július 29. postas_nick

63 éve jelent meg „A Gyűrűk Ura” regénytrilógia első kötete. A népszerű történet megihlette a bélyegtervezőket is.    
2004_the_lord_of_the_rings_new_zealand_home_of_middle_earth_500_280.jpg

1954-ben július 29-én jelent meg az Egyesült Királyságban J.R.R. Tolkien híres, „A Gyűrűk Ura” című regénytrilógiájának első kötete: „A Gyűrű szövetsége”. A regénytrilógia és a belőle készült filmsorozat is világsikert ért el, így nem meglepő, hogy a népszerű trilógiával bélyegkülönlegességeken is találkozhatunk.

ÚJ-ZÉLANDI BÉLYEGEK

A filmsorozatnak helyszínt adó Új-Zéland 2000-ben adta ki a témával foglalkozó első, „The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring” bélyegsorozatát, melyet Peter Jakckson, a film rendezője hivatalosan is jóváhagyott. A bélyegsorozatban megtalálhatóak egyaránt a film egyes jeleneteit ábrázoló és a legendás Középfölde mitológiáját és mágiáját megidéző képek is.

2001_the_lord_of_the_rings_the_fellowship_of_the_ring.jpg

A bélyeggyűjtők nagy örömére Új-Zélandnak nem ez volt az egyetlen bélyegkiadása, amelyben a világklasszisnak állít emléket, további két sorozatot jelentetett meg a következő évek során. 2002-ben a „The Lord of the Rings - The Two Towers”, 2004-ben pedig a „The Lord of the Rings - New Zealand Home of Middle Earth”-t:

2002_the_lord_of_the_rings_the_two_towers.jpg

  

2004_the_lord_of_the_rings_new_zealand_home_of_middle_earth.jpg

A VILÁGHÍR MESSZE ELJUTOTT

Nem az új-zélandi bélyegtervezők emlékeztek meg egyedül a világhírű filmről: Kirgizisztánban 2001-ben, a Benini Köztársaság pedig 2003-ban jött ki A Gyűrűk Ura sorozat sztárjait ábrázoló bélyegekkel.

kyrgyzstan.jpg

republique_du_benin.JPG

HAZAI PÁLYÁN

Az Egyesült Királyságban 2004-ben ábrázolták a történetet bélyegeken, ahol nem a szereplőkre, hanem a mesés fantáziavilágra fektették a hangsúlyt:

sg2429-2438-2004-lord-of-the-rings-stamp-set-1373-p.jpg

További izgalmas évforduló:

Spock 50 éves lett! - #StarTrek50

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr4612696681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása