Környezettudatosságra buzdít az idei EUROPA bélyeg

2016. május 11. postas_nick

2016-ban azonos grafikával adják ki bélyegüket a posták Think Green! (Gondolkodj zölden!) címmel. Nézzük, milyen lett!europa_green_1000mm.jpg

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete évente kínál lehetőséget tagjainak arra, hogy közös témakörben úgynevezett EUROPA bélyeget bocsássanak ki.

A tagországok 2016-ban azonos grafikával adják ki bélyegüket Think Green (Gondolkodj zölden!) címmel. A bélyeggrafikát ezúttal nemzetközi pályázat keretében választották ki. Az első helyezést a ciprusi Doxia Sergidou grafikusművésznő alkotása nyerte el, ami így a megvalósult bélyeggrafika alapját adja minden kibocsátó országban. A nemzetközi pályázaton minden tagország egy művel indulhatott. A versenyben a – bélyegkisív ívszélén is látható – magyar bélyegterv a megtisztelő harmadik helyet érte el. A magyar bélyeg tipográfiáját, valamint a keretrajzot, a kapcsolódó boríték és bélyegző tervét Baticz Barnabás grafikusművész tervezte.

Hogy hogyan készül egy bélyeg, pontosabban az EUROPA bélyeg: az a következő kisfilmből is kiderül!

Az újdonság a Pénzjegynyomda Zrt-ben készült. Május 6-tól kapható a készlet függvényében az első napi postákon, valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

További információk a bélyegünkről itt olvashatók!

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr378707434
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása