Ne bántsd a gyereket!

2015. szeptember 12. postar

Sajnos, jelenleg is nagyon aktuális bélyegsort hozott ki az ENSZ, a gyerekeket az élet minden területén érő erőszak ellen. A bélyegképeken egy farkas a jelképe a gyermekeket sújtó agressziónak.

gyerekek_eroszak.jpg

A képeken az erőszak olyan formái jelennek meg, mint az oktatás megtagadása, a gyermekmunka, a szexuális agresszió, a gyerekkereskedelem, a gyerekkatonaság és a gyermekházasság intézménye. A cél, hogy a családon belül, az iskolában, a közösségekben és a társadalom egészében is felhívják a figyelmet erre a problémára.
 
Az erőszak ezen formái, különösen békeidőben kevésbé nyilvánvalóak, így sokan abba a téves elképzelésbe ringatják magukat, hogy körülöttük ilyen nincs. Azonban a média és egyre több kampány is foglalkozik az erőszak rejtettebb formáival, például a családon belüli erőszakkal, amelynek jelentős része rejtve marad, így azt ezt elszenvedő gyerekek még védtelenebbek. Fegyveres konfliktusok idején a probléma nyilvánvalóbb, mégsem könnyű ellene tenni, gondoljunk például arra a több millió gyerekre, akik a szíriai konfliktus miatt évek óta nem járnak iskolába vagy a háború elöli menekülés közben veszítik életüket.
 
Az UNICEF 2013-ban indított kampányt „Tedd láthatóvá a láthatatlant” címmel, amelynek célja, hogy a felhívja a figyelmet a problémára, érzékenyítsen és ezzel viselkedés- és hozzáállásbeli változásokat érjen el. Hogy minél inkább megvalósulhasson az ENSZ Gyerekjogi Egyezményének azon része, amely kimondja, hogy minden gyereknek joga, hogy megvédjék mindenféle erőszaktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr927775800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása