Új táviratok a Postán

2015. július 02. postas_nick

Korábban már elmélkedtünk arról, hogy vajon küldenek-e még az emberek manapság táviratokat. Akkor arra jutottunk, hogy a gyorsasága okán egykor sürgönynek nevezett küldeményt ugyan napjainkban ritkábban használjuk, de ha igen, akkor éppen azért, mert bizonyos alkalmakra még mindig ez a legstílusosabb megoldás, mivel személyesebb, s jobban kifejezi, hogy a címzett fontos számunkra, mintha a hétköznapokban bevett módon – sms-ben vagy e-mailben, esetleg telefonon – tudatnánk ezt vele. A távirat tehát az igazán különleges vagy váratlan események alkalmával kerül előtérbe. Ennek a hagyománynak a megtartása persze nem igaz minden országra, Indiában például hiába is keresnénk ezt a szolgáltatást az ottani postákon, mert megszüntették.

ujdisztavirat.jpg

A Magyar Posta viszont tisztelettel adózik a nagy múltra visszatekintő üzenetküldés előtt, s nemcsak továbbra is elérhető ez a szolgáltatás, de nemrég 11 új dísztávirattal és 4 gyásztávirattal bővítette a palettát. Így mostantól sokkal több lehetőség áll rendelkezésre azok számára, akik alkalomhoz illő üzenetet keresnek ünnepekhez, különleges alkalmakhoz vagy részvétnyilvánításhoz. A teljes kínálat megtekinthető itt.

Hogy meddig éltetjük még ezt a szép hagyománnyal rendelkező postai szolgáltatást, az elsősorban az ügyfeleken múlik. Az biztosan nyomós érv mellette, hogy időgarantált szolgáltatás (ugyanis 6, sőt igény esetén akár 4 órán belül elér a címzetthez), ráadásul napjainkra már telefonon is lehet táviratot feladni, így még csak a postára sem kell elmenni miatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr887591270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása