Már minden csekk befizethető automatánál

2015. március 13. postar

Alig egy hónapja, hogy szolgálatba álltak a csekkbefizető automaták, és a nagyobb kényelem érdekében mára úgy vannak beállítva, hogy minden szolgáltató, valamennyi csekkje befizethető rajta keresztül. Így akár a normál nyitvatartási időn kívül, jövet-menet befizethetjük a csekkjeinket, akkor sem késünk le, ha a posta már bezárt.

a_magyar_posta_csekkbefizeto_automataja.jpg

Az automatáknál bankkártyával lehet bonyolítani a tranzakciót, ami ráadásul kártyás vásárlásnak minősül, így a bank nem számít fel tranzakciós díjat utána, ellentétben a készpénzfelvételi díjjal, amikor a csekkek készpénzes kiegyenlítéséhez felveszünk pénzt. Egy tranzakcióval legfeljebb öt csekk, maximum 290 ezer forint értékben fizethető be. Már nem csak a gépi kitöltésű, hanem a kézzel írt csekket is ki lehet egyenlíteni az okosautomatáknál.

A Magyar Posta az igényeket figyelembe véve tervezi bővíteni az automaták hálózatát, és idővel lehet, hogy készpénzzel is lehet majd ezeknél fizetni.

A csekkbefizető automata használata egyszerű. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely beolvassa azokat. Az automata a csekk típusától, kitöltöttségétől függően a csekken szereplő összeg megadását kérheti. Ebben az esetben a fizetendő összeget a képernyőn látható szám ikonok érintésével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül! Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr427265157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása