UPS az egekben

2019. október 07. MagyarPosta

Az Amerikai Egyesült Államokban szigorú feltételei vannak a drónok kereskedelmi felhasználásának, ezért talán nem is számítottak arra a szakemberek, hogy egy szállítmányozási vállalat ilyen jellegű kérése zöld utat kaphat. Ezért is hatalmas lépés, hogy a UPS megkapta az amerikai légierő teljes körű engedélyét a drónos szállításra. A tanúsítvány nem rögzíti a méretet, a szállítás célját vagy a drónok számát, ebből is látszik, hogy ez a legmagasabb szintű engedély.

02xp-drones-jumbo_blog.jpg

A tesztidőszak hat hónap volt, kormányzati felügyelet alatt zajlott, így csak 150 métert tettek meg a kis repülő szerkezetek. Az elmúlt félévben több mint 1.100 orvosi mintát szállítottak. A UPS a következő két évben már több mint 20 kórházzal szeretne együttműködni.

 „Történelmet írtunk, és még nincs vége” – mondta David Abney, a UPS vezetője. „A technológiánk úttörő. Hamarosan újabb lépéseket jelentünk be az infrastruktúraváltozásokról, kiterjesztjük a szolgáltatást az egészségügy más szegmenseire is.”

Egyelőre csak vidéken, elzárt térségekben láthatók csomagot szállító drónok (pl. egyetemi kampuszok, kórházi komplexumok), ugyanis városi környezetben más modellt kell alkalmazni a drónos szállításra. A UPS teszteli már annak a lehetőségét is, hogy humanitárius küldeményeket szállítsanak Afrikába.

Magyarországon egyelőre szigorúan szabályozzák a drón használatot, de folyamatban van a pilóta nélküli gépekre vonatkozó szabályozás.

Jelenleg a mezőgazdaságban használják ezeket az eszközöket, sőt Szegeden már speciális agármérnöki képzés is van, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a drón képzésre.

Forrás: ups.com, nytimes.com, bitport.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr4715207894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása