50 éve léptünk először a Holdra

2019. március 25. MagyarPosta

Július 20-án lesz a holdra szállás 50. évfordulója. A napokban az amerikai posta (USPS) két bélyeget bocsátott ki a jeles alkalomra.

Az egyik bélyegen az Apollo 11 egyik űrhajósa, Buzz Aldrin híres „portréja” látható, akinek űrhajós sisakján visszatükröződik a fotós, Neil Amstrong alakja.

A másik bélyegen is egy fénykép látható, 2010-ben készítette Gregory H. Revera a Holdról, sárga ponttal jelölve a Nyugalom tengerét.

 moon-landing-stamps.jpg

 

A USPS-en kívül Man-sziget postája is adott ki bélyegsorozatot a történelmi pillanat évfordulójára. A sorozat elkészítéseben segített a postának a NASA Johnson Space Center egykori igazgatója, George Abbey, korábbi asztronauták és NASA alkalmazottak:

mann.JPG

 

A Magyar Posta már több alkalommal köszöntötte a holdra szállás alkalmát bélyegen. Legközelebb  július 8-án tervezi bélyegblokk kiadását az évforduló tiszteletére.

Forrás: usps.com és findyourstampsvalue.com

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr4714715451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása