Okosotthon technológiát tesztel a belga posta

2019. január 17. MagyarPosta

A Zalando start-up cég és a belga posta közösen teszteli az okosotthon technológiát, amely lehetővé teszi a futároknak, hogy vásárlók otthonába tegyék le a csomagot, akár úgyis, hogy az ügyfél nincs otthon.

megerkezik_a_futar.jpg

A szolgáltatás egy appon keresztül működik, amelyet összekötnek a lakás okoscsengőjével és egy okoszárral. A tesztelésben közel 400 belga online vásárló vett részt, akiknek otthonát okoscsengővel és okoszárral szerélték fel.

Ha a futár megérkezik, megáll az ajtónál és megnyomja az okoscsengőt. A csengő jelez a vásárló okostelefonjának, hogy megérkezett a csomagja. Az ügyfél inaktiválja az okoszárat, azaz kinyitja az ajtót akár többszáz kilométer távolságból!

kinyitja_az_ajtot.jpg

A kézbesítést kamerán keresztül követheti az ügyfél, akár a futárral is egyeztethet.

a_user_nezi_a_kamerat.jpg

A futár bemegy lakásba, és leteszi a csomagot, majd kimegy és becsukja az ajtót.

berakja_a_csomagot.jpg

Majd a kézbesítés lezárásával a vásárló a házát is visszazárhatja az applikáción keresztül.

A tesztelésben résztvevők 93%-a folytatná a szolgáltatást a tesztidőszak után is, a kényelem legyőzte a kezdetben felmerülő bizalmatlanságot.

hazajon_az_ugyfel.jpg

Forrás: retaildetail.eu és corporate.zalando.com

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr9514568710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása