Finn természeti jelképek bélyegen

2018. szeptember 18. MagyarPosta

Ami a magyaroknak a csodaszarvas, a turul vagy a tulipán, az a finneknek a barna medve, a spitz és a gyöngyvirág, vagyis nemzeti jelképek. Finnországnak számtalan nemzeti szimbóluma van, és különösen fontos számukra a természet, így mi sem egyszerűbb, hogy természeti témákban örökítették meg bélyegeken a nemzeti szimbólumnak számító állat- és növényfajtákat. A bélyegek színesek és különösen értékesek a természeti témában bélyeget gyűjtőknek.

 blog_finn.jpg

A finneknek számtalan természeti kincset tartanak számon, ezek közül válogatták ki a képen is láthatókat és örökítették meg bélyegen.

Az ország nemzeti állata a barna medve, sokan a finn erdők királyaként említik. Korábban totemállatként tartották számon az egyszerre rettegett és megbecsült barnamedvét.

A nemzeti kutya a finn spitz, amely 2000 évvel ezelőtt jelent meg először a Volga mentén. Az állat számos népdalban is megjelenik.

Finnország nemzeti madara az énekes hattyú. Ez a kecses, hófehér északi madár szintén megjelenik a finn folklórban és kultúrában. Finnország egyes euró pénzérméin is látható a gyönyörű állat.

Nem meglepő, hogy a sokak szerint tüneményes hétpettyes katicabogár lett 1996-ban a finn nemzeti rovar. Rengeteg gyermekdal szól a kedves kis bogárról.

Az ország nemzeti virága a gyöngyvirág, amely külső jellemzőin túl a finn költészetben és zenében is gyakran megjelenő szimbólumok.

Jövőre folytatódik a sorozat, és újabb finn természeti kincsekben gyönyörködhetünk a borítékokon.

Forrás: findyourstampsvalue.com

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr5814247487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása