A Nagy-Korallzátony élővilága bélyegen

2018. augusztus 13. MagyarPosta

2018 augusztusa a bélyeggyűjtés hónapja Ausztráliában. Az eseményre 5 gyönyörű bélyeget bocsátott ki az ausztrál posta, melyeken a Nagy-Korallzátony jellegzetes állatai találhatók.

 

aus_belyeg_v2_blogra.jpg

A Nagy-Korallzátony Ausztrália legjelentősebb természeti kincse. A zátony 2,300 km hosszú, még az űrből is látszódik. A természeti csoda megőrzésére és gondozására 1975-ben az akkori ausztrál kormány létre hozta a Nagy-Korallzátony Tengeri Parkot. A látványosságot 1981-ben az UNESCO a Világörökség részé nyilvánította.

„2018 a Nagy-Korallzátony éve. Az öt bélyeg hangsúlyozza a zátony élővilágának szépségét és sokféleségét. Sajnos, a globális felmelegedés a zátonyt is veszélyezteti. Bízunk benne, hogy a bélyegekkel fel tudjuk hívni a figyelmet arra, hogy tehetünk a változásért.

Forrás: findyourstampsvalue.com és auspost.com.au

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr8714177715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása