Bélyegkülönlegességei eladásával osztja fel vagyonát egy cseh filatelista

2018. március 23. MagyarPosta

Ludvík Pytlícek bélyeggyűjteménye 1,22 millárd forint értékű lehet nagyságrendileg. A Burda aukciósház már Pytlícek 3400 bélyegét árverésre bocsátotta, a nagyrésze már tavaly márciusban elkelt 23,2 millió forintért.


A legértékesebb darabot nemrég 90 millió forintért adta el az aukciósház. Az eredeti bélyeget még Ausztriában adták ki négy csehszlovák korona értékben. Csehszlovákia megalakulása után felülbélyegezték a Posta Ceskoslovenská 1919 felirattal:

1919_csehszlovak_belyeg.JPG

Hivatalosan nem tudjuk, hogy ki az új gazdája a történelmi bélyegnek, de a szakértők a híres német filatelistára, Christoph Gartnerre voksolnak.

Pytlícek – aki tagja az elit Club 100 de Monte-Carlo de l’Elite de la Philatélie bélyeggyűjtő nemzetközi társaságnak – azért bocsátotta árverésre kollekcióját, hogy vagyonát szétoszthassa családja körében.

A legszebb bélyegeket a szakma számon tartja, tegyünk a listájukra egy magyar bélyeget!

A 2017-ben kibocsátott zenei tematikájú bélyegek körében a www.motivgruppe-musik.com internetes oldal bélyegszépségversenyt hirdetett.

A szavazás menete:

  1. A www.motivgruppe-musik.com oldalon a piros színű „>>>Wählen Sie die schönste Musikbriefmarke 2017<<<” feliratra kell kattintani.
  2. A kínálatból ki kell választani a három leginkább tetsző bélyeget és a „Zum Abstimmungsformular (neues Fenster)” ikonra kattintani.
  3. Itt kell megadni a sorszámát a három kiválasztott bélyegnek (a magyar sorszáma az 54-es), továbbá a szavazó nevét, e-mail címét és országát. Ezt követően az „Absenden” mezőre kell kattintani. Ezzel meg is történt a szavazás.

A megadott e-mailcímre a szavazásról egy visszaigazoló e-mail érkezik.

 

Forrás:

fidelio.hu/plusz/2018/03/19/majdnem_8_millio_cseh_koronaert_kelt_el_egy_belyegritkasag_pragaban/

és www.burda-auction.com

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr6413769832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása