Postai Világnap – Ünnepi köszöntő

2016. október 10. postas_nick

A Postai Világnap alkalmából közzétesszük az Egyetemes Postaegyesület vezérigazgatójának gondolatait. Ünnepeljünk együtt!
upu-logo.png


Egy új társadalom szolgálatában

Valamennyi szolgáltatói ágazat az ügyfeleket helyezi a középpontba, nincs ez másként a világ postai szolgáltatói esetén sem.

142 évvel ezelőtt, a globalizáció egyik első lépéseként azzal a céllal alapították meg az Egyetemes Postaegyesületet, hogy a határok közötti kommunikáció egybefüggő hálózataként lehetővé tegye a posták számára a világ kiszolgálását. Az ágazati dinamika és a fogyasztói elvárások arra késztették a postákat, hogy közvetlenül az ügyfelek otthonába, egészen a küszöbig kézbesítsenek.

Az ügyfelek megbíznak a postákban, hiszen olyan partnereik, amelyek helyi és globális szinten biztosítanak szolgáltatásokat az egyetemes kézbesítési hálózatnak és az elvárásoknak köszönhetően.

Az ügyfelek igényei azonban rohamosan változnak. A korszerű információs és kommunikációs technológiák olyan új típusú fogyasztót hívtak életre, akinek a küszöbig kézbesítés már nem elegendő: akkor akarja megkapni a szolgáltatást, amikor és ahol szüksége van rá. A rugalmasabb és személyre szabottabb szolgáltatásokra van tehát igény.

Bízom benne, hogy a korszerű információs és kommunikációs technológiák generálta kihívásokat a posták lehetőséggé alakítják, és fontosak maradnak ügyfeleik számára.

Ennek érdekében a postáknak folyamatosan át kell alakulniuk és olyan új lehetőségeket kell biztosítaniuk, amelyek révén az ügyfelek ajtaján túlmenően is képesek szolgáltatásokat nyújtani.

Az Isztambuli Postai Világstratégia keretében az UPU olyan megfelelő platformot teremtett, amely iránymutatást ad a postai ágazat számára a 2017-2020 közötti időszakra és azon túlmutatóan is. Ennek a tervnek a keretében a stratégia három lényeges célkitűzést határoz meg:

1. cél: A hálózati infrastruktúra együttműködő képességének javítása
2. cél: Fenntartható és korszerű termékek biztosítása
3. cél: A piaci és ágazati működőképesség előmozdítása

A fenti stratégiai program megvalósítása az UPU 2020-ra szóló jövőképét foglalja magában, amely az innovációra, az integrációra és a szemléleti befogadásra koncentrál. Ezeknek kell lennie a postai ágazat hajtóerejének a következő négy évben. Olyan postai világ létrehozására kell törekednünk, ahol a fejlesztéseket megosztják, támogatják és átadják; ahol a postai hálózatok nemzetközi, regionális és nemzeti szinten is integráltak, illetve ahol a postákatt a kormányzatok, a fejlesztő partnerek és a nemzetközi szervezetek az innováció közvetítőinek tekintik.

Az ágazatnak mindenekelőtt meg kell határoznia azokat az új lehetőségeket, amelyek az ügyfelek mindennapi igényeiből és elvárásaiból kifolyólag jelentkeznek életük minden területén.

Az UPU szorgalmazza ennek megvalósítását azáltal, hogy összehozza a postai vezetőket és az érdekelteket, továbbá lehetőséget teremt számukra olyan új módszerek megvitatására, amelyekkel átalakíthatjuk tevékenységünket és kielégíthetjük ügyfeleink.

Mi kitartunk amellett, hogy továbbra is megbízható, komoly és megfizethető kommunikációs szolgáltatói legyünk a világ intézményeinek, vállalkozásainak és állampolgárainak.

Boldog Postai Világnapot kívánok Önöknek!

 

Forrás, fotó: UPU

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr3411774589
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása