Ilyet még nem látott - nagyot dobtak az osztrákok

2014. június 27. postar

A bélyegek kiadásánál is egyre inkább a különlegességekre törekszenek a posták. Így van már illatos, zenélő, térbeli és különleges anyagokból készült bélyeg is. Így például készült már Magyarországon is csipkével, alumíniummal is bélyeg. Ausztriában most a porcelán lett az kiszemelt anyag, amiből a legújabb, méghozzá világritkaságnak számító bélyeg elkészült.

osztrák porcelán.jpg

A szokatlan bélyeg valódi bérmentesítési eszköz. Az eredetileg készített 150 000 darab bélyegből mostanra már csak 20 000 darab maradt. A porcelánbélyeg 4 milliméter vastag, 11 gramm és bármilyen borítékon használható. A kis lapocskákat préseléses technikával, 960 fokon, 24 órán keresztül égették ki, hogy bírja a terhelést. A maradék darabokhoz lassan csak aukciós oldalakon keresztül lehet hozzájutni. 

porcelán_1.jpg

A nagy érdeklődésre való tekintettel az Osztrák Posta úgy döntött, hogy korlátozott számban egy különleges verziót is készíttet.

A szett 4 Augarten bélyeget tartalmaz 8,67 euró értékben és egy kézi festésű porcelán lapocskát a híres „Wiener Rose” (Bécsi Rózsa) motívummal, mely az 1740-es évekből származik a császári porcelán-manufaktúrából, kávés és teáscsészék kedvelt motívuma volt. A porcelán lapocska az eredeti porcelán bélyegekkel ellentétben névérték nélküli. Az 500 darabos korlátozott számú szett 65 euróba kerül és június 16-tól kapható az Osztrák Posta bélyeggyűjtő szolgálatánál és egyes postákon.

porcelanherend.jpg

Persze magyar bélyegnek is volt már témája a porcelán, nevesül a Herendi Porcelánmanufaktúra termékei, igaz nem herendiből.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr536432129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása