Bélyegen is itt a foci vb

2014. június 06. postar

Ha azt mondom, tűkön ülve várjuk a fiammal a brazíliai labdarúgó-világbajnokságot, akkor nem mondok semmit. Kedvenc válogatott meze megvéve, új labda megvéve (két meccs között le kell játszani a kertben a következő mérkőzést előre), és most már bélyeget is vehetünk.

foci_vb2014_belyeg.jpg

Már csak alig néhányat kell aludni a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitómeccséig (a házigazdák játszanak Horvátországgal az A csoportban, csak mondom), az izgalom családi körben is lassan tetőfokára hág – a lányok előre rettegnek az egyhónapos fociuralom miatt, mi pedig alig várjuk, hogy kezdődjön már végre.

Ilyenkor persze az ember mindent gyűjt, mert… mert… csak, hát ilyenkor gyűjteni kell, mert foci vb van. A focis kártya őrület már tombol egy ideje a fiam iskolájában (mindig az aktuális persze, ősszel Bajnokok Ligája, aztán tavasszal az aktuális Európa-bajnokság, vagy – mint most – a világbajnokság), szóval ez alap, amire rájön még a kötelező mez (esetünkben angol, ha már a magyar csapat nem jutott ki), a labda, és még sorolhatnám.

A gyűjteménybe bőven belefér a bélyeg is, persze nem azért vesszük, hogy levélre vagy képeslapra ragasszuk fel (noha lehetne), hanem azért, hogy meglegyen, mert ez is része a vébéőrületnek.

A Magyar Posta most megjelent bélyegét szerencsére nem bonyolították túl, a focilabdánál egyértelműbb utalás nem kell, a színek is rendben vannak, úgyhogy jöhet. (Ne felejtsük el megemlíteni a tervező Elekes Attila grafikusművész nevét!)

foci_vb2014_boritek.jpg

A bélyeg mellé úgy dukál, hogy legyen boríték is, ezen a Rio de Janeirót felidéző grafika látható egy futballistával az előtérben. Miután az itteni Maracanában játsszák majd a döntőt, ennél több nem kell.

Úgyhogy a focis kártya, a labda meg a mez mellé most még jöhet a bélyeg és a boríték is. Lassan teljes lesz a készlet…

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr176281504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása