Legyen a Megyeri híd a legszebb!

2018. június 13. MagyarPosta

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai évente bocsátanak ki azonos témában bélyeget, amivel a tagországok azonos értékeit és a filatélia fontosságát is bemutatják.

A tagországok 2018-ra a hidak témakört választották. A hidak funkcionalitásuk mellett mindig az összeköttetés és a kapcsolatok szimbólumai. Sok híd kiemelkedő építészeti megoldás, látványukkal a táj lenyűgöző részei. Idén is megrendezik az EUROPA-bélyegek közötti szépségversenyt, melyen esélyes a magyar versenyző is. Szavazni az alábbi linken tudsz szeptember 9-ig!

A magyar Hidak című bélyegkisív Kara György grafikusművész munkája. A bélyegképeken a szépségversenyen részt vevő Megyeri híd címlet mellett a Kőröshegyi völgyhíd látható:

_blog_hidak.jpg

A Magyar Posta 2008 óta rendszeresen és sikeresen vesz részt az EUROPA-bélyegek szépségversenyén.

I. helyezést elért bélyegek:


_blogra_leveliras.jpg

Levélírás (2008)


_blogra_csillagaszat.jpg

Csillagászat (2009)


_blog_gyermekkonyvek.jpg

Gyerekkönyvek (2010)


_blog_latogatas.jpg

Látogatás (2012)

II. helyezést elért bélyegek:


_blog_postai_furgonok.jpg

Postai furgonok (2013)


_blog_erdo.jpg

Erdők (2011)


_blog_regi_jatekok.jpg

                                                                                 Régi játékok (2015)

2016-ban valamennyi ország ugyanazzal a nemzetközi szakmai pályázaton nyertes grafikával bocsátotta ki Gondolkodj zölden! tematikát feldolgozó EUROPA-bélyegét. A magyar bélyegterv ekkor a megtisztelő III. helyet érte el, és a nagyközönség a magyar bélyegkisív szélén ismerhette meg:


_blog_think_green.jpg

Szerezzük meg idén a „2018 legszebb EUROPA-bélyege” címet!

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr2414045698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása