Ötmillió forintos magyar bélyegritkaság

2018. május 04. MagyarPosta

A magyar bélyegtörténelem az 1867. június 1-jén megjelent, Ferenc Józsefet ábrázoló bélyeget tekinti az első magyar kibocsátású bélyegnek. Akkor is, ha annak nyomtatása még Bécsben történt. Ugyanakkor a hazai bélyegnyomtatásra sem kellett sokáig várni, a szintén Ferenc Józsefet ábrázoló 1871. május 1-jén kibocsátott bélyeg  már a budai Állami Nyomdában készült.

Mit tippelsz, mennyiért szerezhetnél meg egy ilyen régi bélyeget?

1871.jpg

Május 19-én a Darabanth Aukciósház magyar bélyegekkel és más postatörténeti emlékekkel kapcsolatban szervez árverést. A rendezvény egyik legértékesebb főszereplője a 25 krajcáros bélyegekből álló 1871-es tízes tömb lesz. A bélyegritkaság kikiáltási ára 5 millió forint.

A filatelisták örömére nem ez lesz az egyetlen különlegesség az árverésen 1871-ből:

A Bolond Istók hetilap újságkivágásán egy ritka hírlapbélyegpár található, amelynek indító ára 1,4 millió forint. A piros 25 krajcáros kőnyomatos bélyeggel ellátott levél kedvezőbb árról indul, 1,3 millió forintról.


Forrás: Világgazdaság 2018.04.26. 14. oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr9513889320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása