Portugál csemegék

2017. október 05. postas_nick

Itt volt az ideje, hogy a híres portugál édességek is bélyegre kerüljenek. Recepttel kaphatók a portugál posta jóvoltából.  blog_portugal_nyammnyamm.jpg

Folytatódik gasztrobélyeg sorozatunk: ezúttal Portugália mutatta be nemzeti édességeit. Több közülük bizonyára nem lesz ismeretlen az édesszájúaknak, de nézzük meg részletesen a portugál nemzeti konyha finomságait!

A nemrég kibocsátott bélyegívről nem hiányozhat a Pasteil de Belém - a klasszikus portugál édesség nemzeti kincs, amelynek receptjét legalább olyan rejtély övezi, s féltve őrzött, mint például a hungarikumnak számító Unicumé vagy a Coca Coláé. A receptet a mai napig 4-6 fő ismeri egy időben, akikre nagyon szigorú szabályok vonatkoznak: nem utazhatnak együtt, nem dohányozhatnak, nem ehetik ugyanazt egy étteremben, sőt megfelelő magasságúnak is kell lenni. A második bélyegen az észak-portugál Aveiro híressége, az ovos moles látható, ami kagyló alakú ostyába töltött tojáskrém. Tojássárgájára hasonlít és többek közt abból is készül a rebucados de ovo, amit eredetileg apácák készítettek az ország középső felén levő Portalegrében. Az alsó sort egy kis faluból, Tentúgalból származó, ugyancsak cukrozott tojássárgájával töltött sütemény indítja, amit az Azori-szigetek egyikén, Sao Miguelen levő Vila Franca do Campo település édessége követ. Abrantes egy 40 ezer fős város Portugália közepén, ahol az utolsó bélyegen látható tigeladas készült eredetileg.    

Forrás és fotó: Correios

Egyébként nem ez az első ilyen jellegű bélyegkiadás világszerte, mi is írtunk ezekről korábban:

Kóstold meg Hollandiát!

Magyar gasztrobélyeg-történet

Svájci csokibélyeg

Ínycsiklandozó orosz és dán fogások bélyegterítéken

Zöldségek, fűszernövények és gyümölcsök finn módra

Sztárszakácsok amerikai bélyegsoron

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr7712877428
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása