Kerékpártúra Posta módra

2017. augusztus 14. postas_nick

150 nap, 40 szakasz, több mint 1800 km - javában tart a Posta 150. évfordulójára szervezett kerékpártúra!   

jo_kep.jpg 

Az országhatár menti kerékpártúrát a Posta két sportegyesülete, a Dunántúli- és a Kelet-magyarországi Postás SE közösen szervezte. A május elején induló túra már javában tart, s előre megtervezett útvonalon, szakaszról szakaszra járja körbe Magyarországot.

A program célja több mint 1800 km megtétele minél jobban megközelítve az országhatárt, biztonságos, kerékpározásra alkalmas útviszonyok mellett, 40 szakaszban, kb. 50km/nap etapokban, váltó kerékpározással, mind több postás (család/barát) megmozgatásával. A túra 150 napot vesz igénybe, tekintettel arra, hogy a távok teljesítésére hétvégente kerül sor.

A szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak, aki szeret kerékpározni és ily módon szívesen kivenné részét az ünnepi sporteseményből, rövidebb és hosszabb távok egyaránt rendelkezésre állnak a szabadidő és erőnlét függvényében.

A szervezők gondos előkészítő munkájának és tervezésének köszönhetően az egyes hétvégi kerékpáros kirándulásokba még az is belefér, hogy egyéb programlehetőségekkel is találkozzanak a résztvevők. Így kerülhet sor például arra, hogy az éppen érintett település rendezvényeibe bekapcsolódhassanak vagy a helyi nevezetességeket tekintsék meg.

A kerékpártúra emlékezetes pillanatai - Ízelítő

A Budapestről, a Benczúr Ház elől startoló biciklis túra jelenleg Debrecen környékén tekereg, itt lehet becsatlakozni a vállalkozó kedvűeknek. A túra szeptember 30-án ér véget a tervek szerint, akkor érnek vissza Visegrádról Budapestre az utolsó szakasz kerékpárosai.

A rendezvénnyel kapcsolatos további ismertetőkről, a szakaszokról és azok részleteiről a folyamatosan frissülő DPSE honlapján lehet tájékozódni.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr6312660889
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása