Üdvözlet a múltból

2017. május 27. postas_nick

1955-ben feladott képeslap ért célba a napokban Angliában. A 62 évvel ezelőtt útra kelt üdvözleten alig fogott az idő.  image.jpg

Lynn Harter igencsak meglepődött, amikor a postaládában a neki érkezett, éppen aktuális születésnapi köszöntőlevelek és képeslapok között egy különleges darabra bukkant: egy 1955 szeptemberében feladott képeslap is megérkezett a címére. A lapot Madge Johnson adta fel, rajta az edinburghi vár szerepel.

image-1.jpg

Fotó: SWNS

A lap eredeti címzettjei, Philipsonék már rég nem laknak a Kepple Lane-i házban, amely Garstangban található. Lynn, a mostani átvevő 2003 óta él ott férjével. Lynn kis kutatással utánanézett, hogy William Philipson egy nyugdíjas őrmester volt, s 1961-ben halt meg. Felesége, Helen 1951-ben hunyt el, tehát érdekes, hogy vajon Madge Johnson, a lap feladója tudta-e ezt, vagy a címzésben szereplő Philipsonék arra utal, hogy William újranősült?

Sok kérdést vet fel a késve érkezett lap, Lynn tervei között szerepel, hogy a család leszármazottjainak eljuttatja a képeslapot. Ha esetleg nem találja meg őket, akkor pedig saját képeslap-gyűjteményét gazdagítaná az edinburghi üdvözlettel.

 

Forrás: Edinburgh News

Fotó: SWNS/Sara Lumley

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr4312497853
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása