Divatos bélyegek

2017. május 12. postas_nick

Korabeli bélyegminták is szerepelnek KATTI ZOÓB legújabb kollekciójának darabjain. A központi téma a kiegyezés korszaka volt. zoob_blog.jpg

Nem ez a mostani az első alkalom, hogy a bélyeg mint téma divatkreátorokat ihlet meg, ugyanakkor a KATTI ZOÓB Divatházzal folytatott együttműködés azért is különösen kedves a számunkra, mert a motívumokat a kiegyezés korszakából válogatták ki a tervezők a Bélyegmúzeum munkatársai segítségével, éppen abból az időszakból, amely lehetővé tette a Magyar Posta önállósodását. (Az idén 150. fennállását ünneplő Posta egyébként több bélyeges programmal is készül az emlékévre, erről bővebben itt olvashattok.)

De most térjünk vissza a ruhákhoz! Régi, múltidéző elemek, nyomatok, geometrikus formák jelennek meg modern kreációkon a divatház új kollekciójában, ami az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon debütált. Mindegyik darab napi viseletre szánt, kényelmes öltözet. Akad közöttük szoknya, pulóver, póló, szűk- és bőszárú nadrág is.

A divatos bélyegnyomatok a pulóvereken és pólókon kerülnek főszerepbe: a Magyar Posta és a Bélyegmúzeum partnerként csatlakozott a csapathoz, s segítette a tervezők munkáját. Az együttműködésnek köszönhetően került a ruhadarabokra a Ferenc József arcképével ellátott bélyeg. A választás nem véletlen, a fő koncepció ugyanis három személy - Ferenc József, Sissi és Andrássy Gyula gróf - köré épül.

Gratulálunk az alkotásokhoz!

Forrás és fotók: Katti Zoób Divatház 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr8512367467
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása