Beszéljenek a levelek!

2017. március 20. postas_nick

Van egy hely Budapesten, ahol minden hónapban egy este a leveleké a főszerep, s fény derül számos levéltitokra.  besz_lev-img_2.jpg

„A leveleknek lelke van; tudnak beszélni; megvan bennük minden erő, amellyel a szív ki tudja fejezni magát” – írja Heloise levelében Abélardnak 1128 tájékán. A híres filozófus, Pierre Abélard és tanítványa között kibontakozó szerelmes levelezés hitelességéről a történészek a mai napig vitatkoznak…

Van egy hely Budapesten, ahol minden hónap egy szombat estéjén a leveleké a főszerep, s fény derül számos titokra. Bizonytalan eredetű levelek hátterével ismerkedhetünk meg, vagy kézzel fogható bizonyítékúakat – rajongói leveleket, szerelmes leveleket, olvasói leveleket vagy éppen komolyabb hangvételű baráti levelezéseket – hallgathatunk meg felolvasva.

A Beszélő levelek programsorozat estéin garantáltan nem ér csalódás, ha szereted a levélírás hagyományát. És ráadásként kellemes házigazdai vezetéssel találkozhatsz amellett, hogy minden alkalommal hat különböző művész nagyszerű előadásában „meghangosított” levelek és élvezetes zenei betétek fültanúja lehetsz.

fulop_tamas_kornyei_miklos_forras_ua.jpg

Fülöp Tamás, Környei Miklós - Fotó: Beszélő levelek Facebook oldal

 

Ki ne lenne kíváncsi arra, hogyan epekednek a rajongók leveleikben, és aztán hogyan reagálnak erre a hírességek? Vagy hogy éppen milyen hangvételű levelezések zajlottak hazai művészeink között. De részese lehetsz igazán vicces történeteknek is – amelyek felolvasása hangos nevetéssel tölti be a teret. Egy szó mint száz: unatkozni biztos nem fogsz.

Azon már meg sem lepődünk, ha az előadás után kedved támad levelet írni, hogy megmaradjon az utókornak – hiszen ki ne akarna maga után nyomot hagyni.

A levelekről szóló további izgalmas bejegyzéseinket itt olvashatod!

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr1812321827
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása