Ismét aranyérmes a magyar bélyeg!

2017. február 27. postas_nick

Első helyezést ért el a Magyar Posta a Kínában megrendezett, NANNING 2016 kiállításon az elmúlt évek bélyegválogatásával.nanning2017_500_280.jpg

A nemzetközi postai együttműködés kiemelkedő jelentőségű, világméretű fóruma az Egyetemes Postaegyesület (franciául Union postale universelle, angolul Universal Postal Union, rövidítése: UPU), amelynek célja a postaszolgálat megszervezésének és tökéletesítésének a biztosítása, és ezen a téren a nemzetközi együttműködés fejlesztésének elősegítése.

Az egyesület szervezésében megrendezett nemzetközi versenyen, a NANNING 2016 bélyegkiállításon a Kínai horoszkóp Magyarországon című kiállítási anyag – a versenykiírás részleteinek megfelelően – a 2013-2015 években kibocsátott magyar postabélyegekből készített válogatást foglalta magába.
Így kaphatott helyet a kínai horoszkóp témakörben kibocsátott ló éve és kecske éve bélyegkisív mellett a csiszolt hegyi kristállyal díszített Debrecen bélyegblokk, vagy olyan Magyar Termék Nagydíjas filatéliai termékek, mint pl. a dombor- és fólianyomással, illetve UV-festékkel díszített Seuso bélyegblokk, vagy a 3D-s Lámpamúzeum és Kalcitkristály Múzeum kincseit megörökítő bélyegkisívek, melyeket a látogatók speciális szemüveggel tekinthettek meg.

A szakmai zsűri a kiállítási anyagokat négy szempont alapján értékelte: 1) hasznosság: a névérték felhasználhatósága, a bélyeg hazai és nemzetközi üzenete, politikai semlegessége; 2) eredetiség, minőség, egyensúly, tervezés, téma, esztétikai megjelenés; 3) technikai kivitelezés: nyomtatás, perforálás minősége, forma, eredetiség, kreativitás és 4) filatéliai szempontból érdekes, fontos humanitárius üzenettel bír. Értékelték továbbá a postai felhasználásra vonatkozó jelöléseket, az innovációk és nyomdai kivitelezés minőségét, valamint a bélyegek és a szövegek arányát az egyes kiállítói lapokon.

A Magyar Posta kiállítási anyaga az elérhető maximális 100 pontból 76 pontot kapott. A magyar kiállítási anyagot a bizottság professzionálisan kivitelezettnek találta, ami jól mutatja be az adott évek bélyegtermését. A kiállítási anyag elkészítését a Bélyegmúzeum és a Philatelia Hungarica Kft. támogatta.

Hasonló nemzetközi bélyegkiállításon már több alkalommal is szerepelt a Magyar Posta. Legutóbb a 2016-os New York-i versenyen, ahol kategóriájában megosztott második helyezést ért el.

A verseny hivatalos végeredménye:
„A csoport” (évente kevesebb mint 30 bélyeget kibocsátó postaigazgatások)
Arany érem: Bosznia Hercegovina – Horvát Posta Mostar
Ezüst érem: Boszniai Szerb Köztársaság
Bronz érem: Guatemala

„B csoport” (évente 30-69 bélyeget kibocsátó postaigazgatások)
Arany érem: Horvátország és Csehország
Ezüst érem: Fehéroroszország
Bronz érem: Uruguay

„C csoport” (évente több mint 70 bélyeget kibocsátó postaigazgatások)
Arany érem: Magyarország

Ezüst érem: Oroszország és Ukrajna
Bronz érem: Franciaország és Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr8212129385
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása