Hírességek, akik egykor postások voltak - 1. rész

2017. január 20. postas_nick

Kevesen tudják, hogy több híresség is postásként dolgozott egy ideig. Lincoln, Walt Disney, Faulkner, Steve Carell...

postmensummary-large_trans_nvbqzqnjv4bqeo_i_u9apj8ruoebjoaht0k9u7hhrjvuo-zlengruma.jpg

A brit posta 500. évfordulójára a The Telegraph készített egy kis gyűjtést azokról a híres emberekről, akik életükben postásként dolgoztak egy ideig. Van közöttük Nobel-díjas író, de még amerikai elnök is.

1000509261001_1098226736001_bio-bio-channel-classroom-abraham-lincoln-part1-lf1.jpg

Kezdjük is vele. Abraham Lincolnról kevesen tudják ugyanis, hogy egy ideig szülővárosában, New Salemben dolgozott kézbesítőként.

screen-shot-2012-09-01-at-11-34-31-pm.png

Hogy egy szintén ismert emberrel folytassuk a sort, következzen most Charles Bukowski. Nem meglepő, hogy postai múlttal rendelkezik, legelső regényének címe is Posta lett. Az 1971-ben írott könyv megírása állítólag csak három hetet vett igénybe - a könnyedség oka, hogy akkoriban Bukowski tényleg postásként dolgozott Los Angelesben.

b1084403.JPG

william-faulkner.jpg

William Faulkner, az 1949-es év irodalmi Nobel-díjasa is kézbesítőként dolgozott. Itt alakult ki elhíresült szokása, hogy mielőtt kivitte volna az újságokat: elolvasta őket, illetve panaszt tettek rá amiatt is, hogy eldobott néhány levelet, amelyek szerinte első ránézésre jelentéktelenek voltak. 1924-ben vizsgálatot indítottak ellene, s elbocsátották. Faulkner stílusosan egy levélben reagált a dologra. mte5ntu2mze2mjaxnduzmdy3.jpg

Walt Disney alig 16 éves volt, amikor Chicagóban postásként alkalmazták. Furmányosan kapta meg az állást: elmaszkírozta magát, hogy idősebbnek tűnjön, mivel fiatal kora miatt nem dolgozhatott volna. steve_carell-hfpa-cvr_0.jpg

A mai amerikai színészek közül Steve Carell is elmondhatja magáról, hogy a Massachusetts állambeli Littleton postás közösség tagja volt egykoriban. A vastag, nagy katalógusokat emlegette fel ezzel kapcsolatban, amelyeket kézbesítés közben nehéz volt vinni, illetve, hogy autós kézbesítőként a lapokat a kocsiablakon át dobta ki a megfelelő helyre - több-kevesebb sikerrel.

Forrás: Wikipédia, The Telegraph

Fotók: Goldenglobes, Famous Authors. Leftways, Bio.

+1: Korábban már írtunk az ír csatárról, Conor Washingtonról, aki korábban szintén postásként dolgozott, ráadásul épp akkoriban kezdett el futballmérkőzésekre járni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr8112134857
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása