Karácsonyi bélyegzők

2016. november 30. postas_nick

Bélyegzőt házilag is készíthetünk, így az ünnepek közeledtével úgyis élénkül a képeslapküldő kedv. Mutatjuk az ötleteket! 1-roller-printing.jpg

Vannak időszakok az évben, amikor a szokottnál is nagyobb kedvünk van szeretteinket meglepni valami kézzel készített, díszített kedvességgel. Ilyen lehet egy képeslap vagy levél is, amelyet mi magunk dekorálunk, vagy amelynek borítékját saját készítésű bélyegzővel zárjuk le. Összegyűjtöttünk néhány pecsét- és bélyegzőkészítő ötletet, amelyet bátran kipróbálhatnak kicsik és nagyok is.

Lássuk például ezt az aranyos krumpli hóembert és rénszarvast! Nem kell hozzá más, csak egy-egy félbevágott krumpli, némi festék, illetve, hogy a gyermeki lelkesedést a végén a szülő kedves tollvonásai egészítsék ki.

hh.jpg

Aki nagyobb kihívást keres, annak az alábbi technikát ajánljuk: a faragott minta már alaposabb felkészülést és tervezést igényel, de a végeredmény önmagáért beszél. Legyen szó karácsonyfadíszről vagy fenyőfáról: mind nagyon jól mutat.

 6a00d8341c766153ef01b8d18823e7970c-500wi.jpg

Ugyanezzel a technikával pár mozdulat alatt letisztult, skandináv stílusú, kedves rénszarvasokat is készíthetünk. Ellenállhatatlan! schone-weihnachtskarten-selber-basteln-abdruck-hirsche.jpg

Ha pedig még a környezetünkre is szívesen odafigyelnénk, itt egy jópofa tipp újrahasznosításra. Szösztelenítő hengerből is készíthetünk bélyegzőt. Mindössze egy plusz rétegre lesz szükségünk, amelyből a hengerre erősítendő mintát kivágjuk. Legyen szó végtelen fenyőerdőről vagy más téli hangulatú mintasorról: a könnyen használható házi nyomdával mintázott ajándékok garantáltan tetszeni fognak mindenkinek.

1-roller-printing.jpg

Természetesen az a legjobb minta, amely a leginkább tetszik az alkotónak, amelynek személyes története van készítője vagy a meglepetés leendő tulajdonosa számára. Számtalan technika létezik, amelyek közül bárki könnyedén megtalálja a neki megfelelőt, hogy az ünnepi készülődés közben ilyen egyszerű, mégis nagyon kreatív módon szerezzen örömöt szeretteinek, ismerőseinek.

Bélyegzésre, pecsételésre fel!

Forrás és fotók: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr711997924
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása