Palackposta Bálint-napra

2016. február 06. postar

Készíts igazán egyedi ajándékot Valentin-napra annak, aki fontos számodra! Romantikus palackposta saját kezűleg.

nyito.jpg

A palackpostákhoz tartozó történetek mindig kalandosak, romantikusak, ez magából a műfajból is adódik, hiszen kiszámíthatatlan, hogy mikor és hová ér célba. Gyakran nincs is igazi címzettje. Ezt a „hagyományt” azonban a nemesebb cél érdekében nyugodtan megváltoztathatjuk, és még tengerre bocsátani sem kell az üzenetet.

Ha valamilyen különleges, érdekes, egyedi formájú vagy színű üveget találunk, az nemcsak a nagy napon, hanem később is dekoratív dísze lehet a lakásnak.

Az üzeneten kívül persze egyéb díszítő apróságokat, szívecskéket, száraz virágot, apró kagylókat (hogy a tengeri hangulatot is érzékeltessük) is csempésszünk az üvegbe. Vagy a szívünket nyitó kulcsot is hozzácsomagolhatjuk.

Ezenkívül az üveg külsejét is különbözőképpen díszíthetjük: masnival, matricákkal, üvegfestékkel – a kreativitásnak már csak a fantázia szab határt. Sőt úgy is elkészíthetjük palackpostánkat, mintha valóban sokat utazott volna a tengeren.

Az üzenetet is variálhatjuk: kedves és kreatív megoldás például összegyűjteni, mi az az 50 dolog, amit szeretek benned. Ezzel bizony jól tele lehet rakni egy nagyobb fajta üveget is, a lényeg, hogy a címzett hozzá tudjon majd férni a kedves sorokhoz. Az apró üzenetek, ahogy akár karácsonykor is, személyre szóló, nem tárgyi ajándékokat is tartalmazhatnak, közös programot, valamilyen figyelmességet stb.

meg_egy.jpg

A dologgal Martha Stuart és Raquel Welch is megpróbálkozott, ahogy az alábbi videóban is látni lehet, több-kevesebb sikerrel. 

 

A képek forrása a Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr208363336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása