Ilyen a holland tél bélyegen

2015. december 06. postas_nick

A Holland Posta (PostNL) az ünnepek és a tél közeledtével különleges hangulatú bélyegekkel rukkolt elő: a 10 darabból álló bélyegkollekción állatok, növények és emberek szerepelnek.

postnl-december-stamps_1.png

A tervezőcsapat (Studio Tord Boontje) elképzelése az volt, hogy a szeretetteljes ábrázolásmóddal, a történeteket elmesélő megjelenéssel kifejezzék, hogy az ünnepek elsősorban az együttlétről, az egymás felé fordulásról szólnak, jelentőségük ebben rejlik. A bélyegképek szereplői valóban mindenhol interakcióban vannak egymással. A tervezésnél szándékosan kerülték a klasszikus karácsonyi motívumokat, s a klisészerű témákat. Vannak kakukktojások is a képeken: ki láthatna például fecskét decemberben Hollandiában? Annak, hogy a madár mégis megjelenik itt: szimbolikusan utal azokra, akik valamiért nem lehetnek szeretteikkel az ünnepek idején. Az egyes bélyegképek színvilága erőteljesen idézi elénk a holland zászló színeit, helyenként csipetnyi feketével és sárgával fűszerezve annak kék, fehér és piros világát.

A sokoldalú, több jelentésréteggel bíró képeket érdemes nézegetni, különlegességük elsősorban abban rejlik, hogy szavak nélkül is nagyon sokat képesek elmondani.

A bélyegek szerte Hollandiában elérhetőek.

Hasonló bélyeg máshol is akad, aminek ráadásul további egyedi vonásai vannak: ilyen egy illatos és puha téli táj.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr288143422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása