Postás Portré: Aki postás futócsapatról álmodik

2015. október 08. postas_nick

Legújabb sorozatunkban olyan különleges embereket mutatunk be a postások nagy családjából, akik hobbijuk, szenvedélyük, személyiségük révén nagyobb figyelemre érdemesek, tevékenységükkel sikereket értek el vagy egyszerűen csak példaértékűen teszik komfortosabbá, kellemesebbé maguk és környezetük életét.

Monoki Bélát sokan ismerik, akik Csepelen élnek, ugyanis közel 15 éve dolgozik ott kézbesítőként, s naponta keresi fel közel ezerlakásos körzetének utcáit, lakóit. Aki ismeri, az tudja, hogy nemcsak a munkáját szereti, hanem aktív életet él és szenvedélyes sportkedvelő is: 15 éves kora óta focizik, több csapat kötelékében is játszott, játszik már. A labdarúgáshoz elengedhetetlen a jó állóképesség, s a futás szeretete, azonban ez Bélánál idővel önálló hobbivá nőtte ki magát, s 2014 tavaszától szombat reggelenként rendszeresen fut a csepeli Duna-parton.

_mg_7607_1k.jpg

A sport szeretetéhez versenyszellem is járul, így nem sokkal a rendszeres futás elkezdését követően már 2014 nyarán indult hosszútávfutóként, s rögtön 20,3 km-es távot teljesített sikeresen. Az eddig valaha lefutott leghosszabb táv 21 km, amelyet mindössze 1 óra 45 perc alatt sikerült lefutnia, s ezzel az eredménnyel többek között Kovács ’Kokó’ Istvánt is megelőzte.

Mostanára több mint egy tucat versenyt tudhat maga mögött, pedig kézbesítőként is magas a napi megtett kilométerek száma. A versenyekkel saját bevallása szerint az a célja, hogy önmagát próbára tegye, nem elsősorban az éremszerzés a fontos. Hisz abban, hogy minden táv teljesíthető, hiszen a futás alapvetően fejben dől el. 2015-ös tervei is azt a célt szolgálják, hogy még nagyobb kihívások elé állítsa önmagát, ezért indul több megmérettetésen, például az októberi maratonon is.

_mg_7670_1k.jpg

A jó példa ragadós, így nem csoda, hogy Béla gyermekei, Viola és András is apjukkal tartottak már egy-egy családi futás alkalmával. Kollégái és környezete is buzdítja, ő pedig igyekszik minél több embert az aktív életmódra ösztönözni. Nem titkolt álma egy postás futócsapat, ami a Magyar Posta színeiben indulhatna versenyeken.

Korábbi portrék:

A kis sakkbajnok

 Növényritkaságokat talált egy postás

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr67948870
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása