Egy kis pecsételés senkinek sem árt - játéktól a hobbiművészetig

2015. szeptember 01. postar

Minden gyerek élvezi a látványt, amikor saját tevékenysége eredményeként valamilyen nyomot hagy, valamit alkot. Erre az örömre ad lehetőséget a bélyegzős, nyomdázós játék. Ezeket egy kis ügyességgel, találékonysággal akár házilag is elkészíthetjük. Egy kis üzenetet, levelet, képeslapot vagy saját készítésű ünnepi üdvözlőkártyát remekül fel lehet dobni néhány ilyen nyomattal, amelyben ráadásul így együttműködhet a család. Ha pedig elkap a lendület, akár komoly, művészi szintű hobbi válhat a „pecsételésből”.

kep.jpg

Persze mindenki ismeri a krumplinyomdát, hiszen ebbe a mindig kéznél lévő zöldségbe igen egyszerű valamilyen alakzatot belefaragni, a változatossághoz azonban igen komoly kézügyesség kell. Ha ennyire nem vagyunk ügyesek, akkor bármilyen egyéb, a természetben előforduló „alapanyagot” felhasználhatunk ilyen célra, például leveleket vagy valamilyen termés metszetét. Csak egy kis festék kell hozzá, és lehet nyomtatni.

krumpli.jpg

Szivacsból vágott formákkal, kis festőhengerre applikált textilekkel, papírformákkal is próbálkozhatunk.

henger.jpg

Egy-egy formát, sablont vehetünk is, hogy aztán különböző technikákkal változatosan használhassuk. 

nyomat.jpg

Például kozmetikumokat, akár szemhéjfestéket is felhasználhatunk a készítéshez, különleges színezőként használva a nyomtatott mintára. 

 

Egészen művészi szintig is el lehet jutni ezekkel a technikákkal, amelyekből most csak egy-egy ízelítőt mutatunk. Popsitörlőt is felhasználhatunk különleges színhatások kialakításához. 

popsitorlo.jpg

popsitorlo2.jpg

Vagy nedves papírtörlővel készíthetünk különleges hátteret az üdvözlőkártyánkhoz. 

torlos.jpg

A képek forrása: Pinterest 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr867750694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása