Egy éjszaka alatt 115 múzeum? Igen!

2015. június 17. postas_nick

2015. június 20-án, szombaton ez is lehetségessé válik.

Éjszakai üzenet címmel rendhagyó akcióra készül az idei Múzeumok Éjszakáján az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Posta és a Bélyegmúzeum: egy hatalmas képeslap segítségével kötik össze az eseménysorozatban részt vevő budapesti intézményeket.

A kezdeményezés fő szervezője, a Bélyegmúzeum az elmúlt hetekben bekérte a részt vevő intézményektől az arculati elemeiket tartalmazó anyagot, s ezek mentén kezdte meg a személyes bélyegek legyártását. A Magyar Posta Filapostáján már elkezdődött a személyes bélyegívek nyomtatása, amelyeket a program előtt eljuttatnak az intézményekhez. Ezekből egy-egy kerül a képeslapra.

folkloriada_muzeumok_ejszakaja.jpg

Hogyan lehet eljutni egy éjszaka alatt 115 múzeumba?

Összesen 115 állomásra látogat el egy éjszaka alatt négy postakocsi az óriás képeslap darabjaival, amelyekre minden állomáson az adott múzeum képviselője ragasztja fel a kizárólag erre az alkalomra készített egyedi bélyeget. A postakocsikat délután indítja útnak Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára, Hideg András, a Magyar Posta Zrt. Marketingkommunikációs Igazgatója és Nikodém Gabriella, a Bélyegmúzeum igazgatója. Az éjszaka folyamán a küldemény bejárja Budapestet, majd reggel 3 órakor érkezik meg a Bélyegmúzeumba, ahol is a kihelyezett postán valamennyi bélyeget Múzeumok Éjszakája alkalmi bélyegzővel látják el, s ünnepélyesen a kiállítás részévé avatják.

A különleges program minden bizonnyal izgalmas keretet ad majd a szombati eseménysorozatnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr777551680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása