Postások – kutyák 1:0

2015. május 21. postar

Amolyan klisének tűnik a kép vagy az elképzelt jelenet, amint a kutya megugatja vagy megkergeti a postást, aki a munkáját végzi. Sokszor bele sem gondolunk, pedig a probléma valós. Az osztrák posta kitalált egy módszert, hogy hogyan kenyerezhetné le az agresszív ebeket.

postas_kutya.jpg

A postások mostantól két táskával járnak, az egyikben a küldeményeket, a másikban a kutyáknak szánt finomságokat viszik. Bár még nem áll rendelkezésre túl sok tapasztalat a kétheti próbaidő után, a postások némelyike már érzékelt pozitív változást a négylábúak irányából.

Tavaly Ausztriában 47 kézbesítőt haraptak meg kutyák, így az ilyen jellegű munkahelyi balesetek megelőzése mindenkinek érdeke.

Az Egyesült Államokban már évek óta jelenik meg lista a postásokra kutyaharapás szempontjából legveszélyesebb városokról a Nemzeti Kutyaharapás-megelőzési Hét alkalmából. Los Angeles már többször is vezette a nem éppen hízelgő listát, ahol 2012-ben 69 esetben ért postást támadás. Az Egyesült Államokban összesen 5879 esetben ért támadás 2012-ben kézbesítőt.

Egyben hasznos tanáccsal is szolgálnak a dolgozóknak, többek között azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell viselkedni egy feldühödött kutyával szemben, illetve ha munka közben ilyen állattal találják szemben magukat, inkább ne dobják be a levelet.

Idén május 18. és 24. között lesz a megelőzési hét, amelyen arra is felhívják a figyelmet, hogy bármilyen aranyos kutyával kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy az harapjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr527477298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása